Slimmer met je Energiedisplay

Met een energiedisplay zie je meteen hoeveel energie je gebruikt. En hoe je snel en eenvoudig energie kunt besparen. Met één blik op de display zie je hoeveel een waterkoker kost. En hoeveel je bespaart door de wasdroger nog even uit te laten en je was buiten op te hangen.

Energiedisplay als hulpmiddel

Slimmer met je Energie helpt organisaties om van het plaatsen van energiedisplays bij huurders een succes te maken. Daarvoor biedt Slimmer met je Energie persoonlijk advies, communicatiemiddelen, achtergrondinformatie en ervaringsverhalen. Ook zorgt Slimmer met je Energie voor trainingsmateriaal. Slimmer met je Energie is een initiatief van de Woonbond en Aedes, de campagne werd ontwikkeld door Bureau Buhrs. Studio Claro ontwikkelde een character en een animatie.

Makkelijk in gebruik

De energiedisplay laat direct zien wat je verbruikt, en wat het kost. Bijvoorbeeld bij het aanzetten van een apparaat of het douchen van zojuist. Uit praktijktesten blijkt dat mensen de energiedisplay goed begrijpen. Het hele gezin kijkt en bespaart mee. Met de energiedisplay kun je ook zien hoeveel je terug levert aan het elektriciteitsnet met zonnepanelen. Nieuwe leveranciers combineren de energiedisplay met een app, waarmee je tips op maat kunt krijgen.

Klantreis in beeld

Hoewel de primaire doelgroep van de animatie bestaat uit medewerkers van woningbouwcorporaties en gemeenten is het belangrijk om te laten zien hoe makkelijk het is om met de energiedisplay energie te besparen. Daarom ontwikkelden we een character om te laten zien dat hoe intuïtief bewoners leren energie besparen met een energiedisplay. Stijl en kleur werden ingepast in de al bestaande projectstijl en we ontwierpen een generiek display om een duidelijk voorbeeld te kunnen geven zonder afhankelijk te zijn van één specifiek model.

Zie ook

Team

Studio Claro

Zoeken op deze website