Slim besparen op energie

In de Wormer zijn huurders geschrokken van hun hoge gasrekening. Daarom liet WormerWonen een animatie maken om energie besparen stap voor stap uit te leggen. Met slimme tips voor snel resultaat. En een duidelijke animatie.

Help de stookkosten omlaag
Energie blijft duur. De energietarieven zijn sinds de inval in Oekraïne misschien weer iets gedaald. Het prijsplafond en de tegemoetkoming hebben ook geholpen. Toch blijft het voor mensen met een laag inkomen een kostbare zaak om je huurwoning op temperatuur te houden. Ook wanneer je huurwoning geïsoleerd is gaat een aanzienlijk deel van je kleine inkomen op aan stookkosten. WormerWonen besloot daarom om huurders te helpen met praktische tips om de stookkosten te drukken.

Besparen met simpele interventies
Voor mensen die meer dan 10% van hun inkomen besteden aan energiekosten is iedere besparing meegenomen. Daarom bekeek de afdeling communicatie van WormerWonen samen met verwarmingsdeskundigen naar de manier waarop huurders hun woning verwarmen. Zo verzamelden ze praktische tips om huurders te helpen de kosten wat te drukken.

Diverse (stook)culturen
Huurders van WormerWonen vormen een zeer diverse doelgroep. Het viel op dat verschillende huurders verschillende gedragingen hadden die invloed hadden op hun energiekosten. Zo zijn er huurders die uit privacyoverwegingen ook overdacht de gordijnen dicht houden voor de typisch Nederlandse grote vensterruiten. Of mensen die nooit de ramen open doen om de warmte binnen te houden.

Stap voor stap in beeld
De verwarmingstips vertaalden we voor WormerWonen in een eenvoudige animatie die stap voor stap laat zien wat je kunt doen om kosten te besparen. Met een duidelijke visuele metafoor aan het begin, die meteen verbeeldt dat langer douchen meer geld kost. De animatie met de tips is gemaakt in een versie voor woningen met aardgasverwarming en een versie met warmtepomp.

Team

Account Beaumont Communicatie (Anne Jonkman)
Opdrachtgever WormerWonen (Ismay Mars)
Copy & Concept Sicko van Dijk
Art & Animatie Claudia Dominguez
Voice over Danique Bauer

Studio Claro

Zoeken op deze website