Revalidatie op de intensive care

De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC wilde de patiëntinformatie voor post intensive care syndroom verbeteren en vroeg ons om nieuw materiaal te ontwikkelen voor de website en de patiëntenfolders. Samen met specialisten en verpleegkundigen herschreven we materiaal en ontwikkelden we illustraties en voorlichtingsmateriaal.
Post Intensive Care revalidatie begint in de Intensive Care

In de praktijk merk je soms dat een oplossing verder verbeterd kan worden. Soms laat het budget geen uitgebreide testronde vooraf toe en probeer je samen met inhoudelijk deskundigen een verantwoorde inschatting te maken. De praktijk leert dat artsen en verpleegkundigen zo ingevoerd zijn dat ze de meeste punten vooraf duidelijk zijn, maar soms kunnen ook die er net naast zitten.

Maak de breedte van de problematiek duidelijk.

Complex en divers ziektebeeld
Veel patiënten op de intensive care hebben uiteenlopende, complexe en diverse ziektebeelden. Niet alleen het ziektebeeld waarvoor ze worden opgenomen veroorzaakt problemen, ook het verblijf op de afdeling weegt mee. Als je ernstig ziek bent en langere tijd niet of weinig beweegt, raak je spiermassa kwijt en gaat je conditie achteruit. Lopen en bewegen wordt daardoor moeilijker. Ook de ademhalingsspieren worden zwakker. Daardoor ben je eerder buiten adem of voel je je sneller benauwd.

Er staat een heel team voor je klaar

Ondersteuning in de volle breedte
Net als bij andere revalidatietrajecten, zoals de diabetische voet, is er een breed behandelteam nodig om de uiteenlopende problematiek te behandelen. We stelden voor om ook hier het team als geheel voor te stellen om patiënten voor te bereiden op verschillende contacten tijdens het behandeltraject.

Team
AccountAmsterdam UMC (Harm Gijsbers)
ConceptStudio Claro (Sicko van Dijk)
IllustratieStudio Claro (Claudia Dominguez)

Studio Claro

Zoeken op deze website