#METOO: Standaard Dark Mode

Iedereen die in de podiumkunsten-, film- en televisiesector werkt, moet op één plek terecht kunnen met zijn of haar verhaal. Daarom bedachten we samen met de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten een bijzonder eenvoudige en toegankelijke website die standaard in dark mode staat. Zo kun je hem makkelijk en onopvallend ook in het donker gebruiken.

Dark mode
Met een groep deskundigen uit de theaterwereld ontwikkelden we een interface die je zonder problemen in het donker kunt gebruiken en op een klein schermpje af kunt lezen. De technologie achter de schermen werd even simpel als compromisloos. De website kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten en CFAP. Mores.online heeft in 2021 een overbruggingssubsidie ontvangen van de rijkscultuurfondsen.

Dead letter box
Het idee achter de website was om mensen de mogelijkheid te geven om zo snel mogelijk en met maximaal behoud van privacy in contact te komen met een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Daarom werd gewerkt volgens het idee van een dead letter box, waarbij je zonder sporen na te laten direct uitkomt bij een vertrouwenspersoon. De website zelf houdt geen bezoekersstatistieken bij.

Geen slachtoffers maar melders
De website is bedoeld als centraal, gezamenlijk en onafhankelijk meldpunt voor ongewenste omgangsvormen dat toegankelijk is voor iedereen in de sector. De website faciliteert de weg naar behandeling van binnengekomen signalen of meldingen en helpt mensen aangifte te doen bij strafbare feiten. De verwachting is dat van het meldpunt ook een preventieve werking uit zal gaan.

Team:
Account: NAPK, Marlies Oele
Concept: Sicko van Dijk
Illustraties: Claudia Dominguez
Techniek: Diana Brandt

Bekijk ook vergelijkbare cases:
Veilig werken bij afvalinzameling (2022)

Studio Claro

Zoeken op deze website