Voor Philadelphia mochten we ook dit jaar meewerken aan het Jaarverslag 2017. Dit jaar kozen we voor warme portretten van woon- en werklocaties. Yasmijn Tan legde ze vast om de sfeer mee te geven van bijzondere plekken voor bijzondere mensen.
Account: Stichting Philadelphia Zorg (Siem van den Broek)
Concept & Copy: Sicko van Dijk & Lieke Peper
Fotografie: Yasmijn Tan
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
Op jezelf wonen is spannend. In Almere Buiten leer je het als groep
In Almere Buiten kun je de verf nog ruiken. Ouders en kinderen leggen de laatste hand aan de appartementen. Voor veel bewoners is het de eerste keer dat ze op zichzelf gaan wonen. Er is hier plek voor 36 bewoners die ondersteuning en begeleiding nodig hebben in het dagelijks leven. De nieuwbouwlocatie is gebouwd volgens de filosofie van het Huis van Philadelphia. Er is gepraat met cliënten, familieleden en medewerkers om samen na te denken over wat belangrijk en fijn is voor het nieuwe huis. Bewoners en begeleiders krijgen hier de tijd om kennis met elkaar te maken en naar elkaar toe te groeien. In een nieuw huis waar je het beste uit jezelf haalt. De ouders en de bewoners noemen het Ons (T)huis.
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
In Amsterdam is het altijd lekker druk
Mevrouw De Haan en Anja hebben elkaar gevonden. Op maandag en woensdag komen cliënten van Philadelphia hier voor de activiteiten. Daar treffen ze dan buren en buurtbewoners die hier komen voor een kopje koffie en een goed gesprek. Deze week schuift iedereen aan voor de paaslunch. Boven de ontmoetingsplek wordt zoals dat heet ‘gespikkeld’ gewoond. Senioren en mensen met een beperking zijn hier buren. En in de toekomst wonen hier ook studenten. Een nieuwe manier van samen wonen en samen leven die hier in de praktijk wordt gebracht door het gewoon te doen. De Plint is een plek voor de buurt, waar je buurtbewoners onder elkaar bent. En samen dingen doet. Zoals schilderen, klaverjassen, gymnastieken of – zoals vandaag – samen alles klaarzetten voor de paaslunch. Dit is een plek waar iedereen zijn plekje kan vinden. Tussen oude bekenden of nieuwe vrienden, of aan de mannentafel.
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
In Brummen nemen we extra tijd voor de kleine dingen
Henriëtte lakt de nagels van Andrea. Dames onder elkaar. Henriëtte maakt een praatje, Andrea kijkt haar aan. In Brummen maken we tijd voor persoonlijke verzorging. En voor wat je zelf belangrijk vindt. Je tijd goed en plezierig doorbrengen. Daar is het Trefhûs voor. En om elkaar te ontmoeten. We zitten tenslotte vlak bij het dorp Brummen en hebben goed contact met buren en bedrijven uit de buurt. Je kunt hier luisteren naar verhalen, muziek maken en naar muziek luisteren, samen zingen en knutselen. Ook meedoen met de dagelijkse dingen hoort erbij, zoals eten koken, de was doen of helpen met poetsen en opruimen. Hier is ook de gezellige zorgboerderij ‘De Broake’. Onderhouden door cliënten van Werk & Begeleiding. Iedereen helpt hier op zijn eigen manier mee en leert er zo ook nieuwe dingen bij. We houden contact.
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
Het is spitsuur in Delftzicht.
De bewoners komen één voor één thuis. Er wordt gepraat, gelachen, gekookt en gegeten. Daarna doet iedereen zijn eigen ding. Het is hier echt een prachtige en gezellige locatie. Vlak bij de woonboulevard en het centrum van Delft. Dat is handig als je nieuwe spullen wilt kopen voor je appartement, je boodschappen nodig hebt of iets af wil spreken met vrienden. We wonen hier met zestien mannen en vrouwen. Redelijk jonge mensen, die leren om zelfstandiger te wonen. Je hebt een groot appartement met een badkamer, slaapkamer en keukenblok. Er is geen lift. Je moet dus wel
de trap op kunnen. Er zijn twee huiskamers waar wij met elkaar kunnen eten of wat drinken. In mijn eigen appartement helpt de begeleider mij om zelfstandiger te wonen. Samen bepalen we waarmee de begeleider mij helpt. Dat kan overal bij zijn. Bij het huishouden. Bij de boodschappen. Of hoe ik optrek met buren, familie en vrienden. Ik ben zo zelfstandig mogelijk hier. En als ik mijn verhaal kwijt wil of een vraag heb, is er altijd een begeleider. Live of via DigiContact.