Corona-proof en verrassend effectief

Oorspronkelijk wilden Gemeente Purmerend en Intermaris dit voorjaar de buurtgenoten en de gemeenteraad meenemen op een wandeling door de buurt. Om te laten zien hoe het concept ontwikkelplan er uit komt te zien dat ze samen met bewoners, organisaties en ondernemers hadden gemaakt. Het corona-proof alternatief bleek verrassend effectief.

Interactieve video
De één wil weten wat er in de hele wijk gebeurt, terwijl een ander vooral geïnteresseerd is in wat er om in de eigen straat verandert. Zo heeft iedereen zijn eigen communicatievoorkeuren. Ook als het gaat om achtergrondinformatie en uitleg over bepaalde begrippen. Daarom bouwden we op het platform van Ivory Studio een interactieve rondleiding door de buurt waarmee je na een korte inleiding zelf kunt kiezen wat je precies wilt bekijken.

Ook maanden later blijven de bezoekers komen.

Positieve eerste ervaringen met platform
Het was onze eerste ervaring met het Ivory platform om een interactieve en gepersonaliseerde video te maken. In een tijd waarin nieuwe online manieren van samenwerking worden uitgeprobeerd -nu informatieavonden of groepsbijeenkomsten moeilijker te organiseren zijn- was het interessant om te zien hoe de interactieve video zou bevallen in vergelijking met bijvoorbeeld een online zoom-bijeenkomst. Opvallend is dat veel buurtbewoners de plek naar de website konden vinden en dat de video na maanden dagelijks nog tientallen kijkers trekt.

Team:
Account: Beaumont Communicatie (Simone Schouten, Leon Batenburg)
Opdrachtgever: Gemeente Purmerend, Intermaris
Concept: Sicko van Dijk
Productie & Regie: Mark Velema
Technische ondersteuning: Ivory Studio
Presentatie: Jesse Mensah

Bekijk ook vergelijkbare cases:
Omlaag die meter! (2019)
Dit vind ik ervan! (2018)
Buurtskap de Tuunen (2018)


Studio Claro

Zoeken op deze website