Gezond, gemengd en nog gezelliger

Wheermolen Oost wordt de komende jaren gezond, gemengd en nog gezelliger. Het beeldkwaliteitsplan van Bureau Urhahn toont hoe het er uit komt te zien. Met Anneke Schepers werkten we aan een animatie die het in een paar minuten samen vat.

Een wijk in verandering

Wheermolen-Oost is een buurt waar de komende tien jaar veel verandert. De hoge flats worden vernieuwd, lage flats worden gesloopt en er komen ongeveer 1000 nieuwe woningen bij. Het Dwarsgouwgebied wordt een nieuw stadspark en straten en groen worden opnieuw ingericht. Samen met inwoners van Wheermolen heeft de gemeente nagedacht hoe de nieuwbouw er straks uit moet zien. Dat heeft stedenbouwkundig Bureau Urhahn opgeschreven in een Beeldkwaliteitsplan. Studio Claro mocht het plan samenvatten in een animatie.

Ooghoogteperspectief

De productie bestond vooral uit het logisch combineren, selecteren en (minimaal) redigeren van beelden en teksten die door de stedebouwkundigen van Urhahn waren verzameld en geproduceerd voor het beeldkwaliteitsplan. Anneke Schepers gaf daarbij invulling aan de indeling en het tempo van het verhaal. We kozen er voor om de bestaande artist impressions in te kleuren en door middel van parrallax animatie extra diepte te geven. Daarnaast ontwikkelden we op basis van de eerder ontwikkelde huisstijl de verschillende schermen.

Met dank aan DALL.E2

In stedebouwkundige plannen wordt vaak divers materiaal verzameld, waarbij het soms de vraag is of er materiaal in de juiste resolutie voorhanden is, of het materiaal rechtenvrij gebruikt kan worden én of het de juiste uitstraling heeft. Toen tijdens de productie bleek dat het moeilijk was om referentiebeelden in de juiste kleur, vorm en textuur te vinden lieten we dall.e2 een aantal variaties uitwerken waarmee we een beeld succesvol konden invullen. We gebruikten ook de Outpainting optie om bestaand beeldmateriaal dat te kort was afgesneden uit te breiden.

Zie ook

Team

Studio Claro

Zoeken op deze website