Een inclusief jaarverslag

Voor Philadelphia ontwikkelden we een manier om het jaarverslag over 2019 zo toegankelijk mogelijk te presenteren voor een zo breed mogelijke doelgroep.
Voorbeeld van de opbouw van een thema-pagina.
Opbouw van de landingspagina’s

Storytelling, infographic, uitleg en bijlagen

Uitgangspunt was dat het mogelijk moest zijn voor mensen die lezen moeilijk vinden om de hoofdlijn te begrijpen van de gebeurtenissen binnen de organisatie in 2019. Daarom werd aan de hand van vier situaties beschreven wat de vier centrale waarden van Philadelphia in 2019 in de praktijk betekenden voor de cliënten van Philadelphia. Daarnaast werden de belangrijkste ontwikkelingen samengevat in infographics, gevolgd door wat langere teksten waarin doorverwezen werd naar bijlagen met alle gedetailleerde informatie. Waar mogelijk werd informatie ‘oprolbaar’ gepresenteerd.

  1. Illustratie met centrale boodschap
  2. Samenvattende kop
  3. Secundair karakter (hier de begeleider van Jonathan)
  4. Eenvoudige samenvatting (A2)
  5. Nadere uitleg (B2)
  6. Opsomming van successen en learnings
  7. Infographics
  8. Meer informatie over een thema
 
Illustratie van de cliënt Jonathan. Om hem heen staan familieleden, buren en vrijwilligers.
Jonathan staat sterk in zijn netwerk.

Mensen om je heen

Jonathan is het centrale karakter in het verhaal over 2019. Hij vindt leren moeilijk en kan niet alleen wonen. Toch wil Jonathan zo veel mogelijk gewoon meedoen met de anderen. De verhaallijn past bij het toegenomen belang van ‘zeggenschap’ waar Philadelphia in 2019 aan werkte. Zo werd er met meer dan 500 mensen die bij Philadelphia wonen en werken gepraat over het begrip zeggenschap. Ook de rol van het sociale netwerk van familie, vrijwilligers en buren komt in het verhaal aan de orde. Ze spelen een toenemend belangrijke rol in het leven van cliënten.

Illustratie van het team dat achter Jonathan staat. Een vrijwilliger, begeleiders en een medewerker van DigiContact.
Het team achter Jonathan

Een sterk team

Het verhaal gaat verder over het team dat achter Jonathan staat. De vaste begeleiders. Zijn vrijwilliger. En de begeleider van DigiContact. In het verhaal wordt kort aandacht besteed aan ontwikkelingen in de organisatie rond het thema zelforganisatie. Vooral de betekenis voor Jonathan wordt benadrukt. De voornaamste boodschap is vooral visueel. Jonathan staat in het midden en heeft een groep supporters om zich heen. Zij zorgen er voor dat Jonathan in zijn kracht staat en het beste uit zichzelf kan halen. Nu en in de toekomst.

Illustratie van cliënt Vincent die 's ochtends vrolijk in zijn bed zit. Er staat een rolstoel in de kamer. De afbeelding laat ook slim incontinentiemateriaal zien.
Nieuwe zorggtechnologie in de praktijk

Lekker doorslapen

Ook vernieuwingen in zorgtechnologie worden beschreven vanuit het perspectief van de cliënt. Dankzij slim incontinentiemateriaal kan bijvoorbeeld Vincent, de benedenbuurman van Jonathan beter doorslapen en ligt hij nooit meer in een nat bed. Ieder onderdeel van het grote verhaal wordt op die manier teruggebracht naar een concreet voordeel voor een concrete cliënt.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Team

Account Stichting Philadelphia Zorg (Siem van den Broek)
Copy & Concept Sicko van Dijk & Stans Damen
Illustraties Rens Wegerif
Animatie Claudia Dominguez
Voice over Danique Bauer
Design Irma Bannenberg

Bekijk ook

Veilig de was drogen (2019)
Philadelphia Lookbooks (2018)
Het huis van Philadelphia (2017)

Studio Claro

Zoeken op deze website