Een begrijpelijk brandalarm

Dit moet je doen bij een brandalarm. De ontruimingsprocedure kort en duidelijk uitgelegd. Zodat zorgprofessionals direct weten hoe ze bewoners of patiënten moeten evacueren. En waar ze op moeten letten.

Ontruimingsplannen zijn al snel twintig tot dertig bladzijden dik. Omdat ze gedetailleerd alle verantwoordelijkheden beschrijven. Wettelijk voorgeschreven en belangrijk. Toch komen in de praktijk maar weinig medewerkers er toe om ze te lezen.

Alle informatie op één A4

Met Young Safety Professionals ontwikkelden we een aansprekende manier om de hoofdlijnen van een ontruimingsprocedure zo uit te leggen dat je ze meteen begrijpt. Het is een modulaire presentatiemethode op één A4tje die aangepast kan worden aan de behoefte van de klant. Er is ook een versie voor mensen met leer- en leesproblemen. De korte versie is bedoeld als aanvulling op bestaande trainingen en kan veiligheidstraining niet vervangen.

Omschrijving van een begrijpelijke brandalarm poster.

Bekijk ontruiming door de ogen van de gebruiker

Instructies gebruiken vaak óf een hoog abstracte 2D-plattegrond óf vooral tekst en pictogrammen. Dit maakt het voor de gebruiker extra ingewikkeld om te begrijpen wat er precies van hem verwacht wordt. We kozen er voor om de handelingen in volgorde te presenteren en vanuit het perspectief  van de gebruiker.

Pecha Kucha presentatie

Samen met Young Safety Professionals verzorgden we een presentatie over dit onderwerp tijdens de 42ste Pecha Kucha in het QO hotel in Amsterdam.

Team:
Account: Young Safety Professionals (Carolien de Vries)
Concept: Sicko van Dijk 
Art: Claudia Dominguez
Design: Willy Sengers

Bekijk ook vergelijkbare cases:
• Zelfafnameset GGD (2018)
Rookvrije generatie (2018) 
• Nul Verkeersdoden (2014)

Studio Claro

Zoeken op deze website