Buurt besluit over betaald parkeren

De Gemeente Haarlem wil in verschillende wijken onderzoeken of de buurt betaald parkeren in wil voeren. We maakten een korte uitleg over het waarom, het proces achter dit onderzoek en de consequenties voor de buurtbewoners.
Betaald parkeren in de buurt

In de praktijk merk je soms dat een oplossing verder verbeterd kan worden. Soms laat het budget geen uitgebreide testronde vooraf toe en probeer je samen met inhoudelijk deskundigen een verantwoorde inschatting te maken. De praktijk leert dat artsen en verpleegkundigen zo ingevoerd zijn dat ze de meeste punten vooraf duidelijk zijn, maar soms kunnen ook die er net naast zitten.

 

Betaald parkeren werkt
Onderzoek laat zien dat betaald parkeren in de praktijk zorgt voor minder geparkeerde auto’s van mensen van buiten de buurt. Zo blijft er meer parkeerruimte over voor de buurt. Betaald parkeren geldt wel voor iedereen. Als bezoeker betaal je er direct voor en bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen.

In 2030 minder auto’s op straat
In het Mobiliteitsbeleid van de gemeente Haarlem staat dat er in 2030 minder auto’s op straat moeten zijn. Daar gaat de gemeente de komende jaren aan werken. Bijvoorbeeld door op meerdere plekken in de stad betaald parkeren in te voeren. Omdat er uit verschillende buurten signalen zijn dat bewoners het druk vinden met parkeren geeft de gemeente bewoners de kans om betaald parkeren eerder in te voeren.

Team
AccountBeaumont Communicatie (Sanne van Veelen)
Concept & CopySicko van Dijk
Art & AnimatieClaudia Dominguez
Grafisch ontwerp:Irma Bannenberg
Voice over:Danique Bauer

Studio Claro

Zoeken op deze website