Aan de associatietafel!

Wat vind jij het beste passen bij inbreidingslocatie Station Delft Campus? Met Beaumont Communicatie, gemeente Delft en BPD bedachten we de associatietafel.

Er is nu nog niks te beleven
BPD Gebiedsontwikkeling en Gemeente Delft vernieuwen het stationsgebied Delft Campus. Hoe vraag je aan omwonenden en bezoekers wat ze van een gebied vinden als er nog zo weinig te zien is? Samen met Beaumont Communicatie ontwikkelden we een huisstijl waarin de toekomstige veelzijdigheid van het gebied aantrekkelijk werd gepresenteerd. En een gesprekshulp waarmee we ideeën en meningen op konden halen uit een brede doelgroep.

Op fietssafari door de omgeving
Om er voor te zorgen dat er een brede doelgroep uit de wijde omgeving mee zou willen denken werd er een fietssafari ontwikkeld waarmee Delftenaren kennis konden maken met het nog lege gebied en de vijf hoofdfuncties voor het gebied (mobiliteit, natuur, wonen, ontmoeten en werken). Aan het eind van de fietssafari werden de fietsers met eten en drinken ontvangen in een tent en gevraagd om hún idee te geven over wat het beste op welke plek zou passen.

Festivalachtige huisstijl

Met Julia Karwasz van Juka Design ontwikkelden we een visuele taal die snel herkend zou worden door inwoners uit de omgeving en bezoekers van het gebied. Om te passen binnen een al bestaande huisstijl ontwikkelden we een levendig kleurenpalet en kozen we intuïtieve iconen, om duidelijkheid en betrokkenheid te stimuleren. De gesprekshulp had een open format waarin deelnemers hun voorkeuren vrij aan konden geven voor het gebied en konden reageren op eerdere bezoekers.

Rijkdom aan bruikbare ideeën
De gesprekshulp leverde een scala aan ideeën en meningen opgeleverd die essentieel zijn voor de toekomstige ontwikkeling van Station Delft Campus.

Team

Account Beaumont Communicatie (Sanne van Veelen)
Opdrachtgever BPD (Rinke van der Veen)
Copy & Concept Sicko van Dijk
Design Julia Karwasz (Juka Design)

Studio Claro

Zoeken op deze website